Zoek je een leuke belevenissen bon? Wat dacht je van een eerste vliegles. Bestel die van jou hier op vliegveld Teuge bij Apeldoorn. De jarige kan bij dit cadeau zelf het vliegtuig besturen.

cadeau button

€ 91,00

Vliegen 50 Jaar

Zelf Vliegen in een Cessna Belevenis Cadeau

Op vliegveld Teuge kun je Abraham of Sarah zijn of haar eerste vlucht laten maken. Deze belevenis begint met een ontvangst waarbij je ook de instructeur ontmoet. Vervolgens krijg je wat basiskennis te horen over het besturen van een vliegtuig. Eenmaal in de lucht mag je vervolgens zelf het vliegtuig besturen. Het opstijgen en landen neemt de instructeur voor zijn rekening.

Uiteraard heb je tijdens de vlucht tijd om foto’s en filmpjes maken. Dit vliegbedrijf beschikt over een AOC verzekering waardoor de 50-jarige ook automatisch verzekerd is. Na afloop van de vlucht krijg je een vliegdiploma ter herinnering.

Sarah Abraham Vliegles

Het vliegtuig waarin gevlogen wordt door de 50 jarige is meestal een Cessna 172. Een beetje nieuw vliegtuig van dit type kost al gauw meer dan een ton. Deze Cessna is het meest geproduceerde vliegtuig ter wereld en zijn al in productie vanaf 1957. Specificaties:

  • Lengte: 8,28 meter
  • Spanwijdte: 11 meter
  • Hoogte: 2,72 meter
  • Passagiers: maximaal vier
  • Reikwijdte: 1270 kilometer

Het leuke is dat dit vliegtuig vleugels heeft boven de cockpit. Hierdoor kun je extra goed naar buiten kijken!

Zelf Vliegen in een Cessna

Een van de spannendste verhalen over dit vliegtuig speelt zich af in 1959. Bij Las Vegas werd een duurvlucht georganiseerd. De Cessna (bestuurd door Matt en Chet Pipkin) bleef bijna 65 dagen in de lucht. Hoe de bevoorrading ging? Vanaf een pick-up truck die over een recht stuk woestijn reed waar het vliegtuig vervolgens naast ging hangen! De Cessna 172 is dus een stukje pure vliegtuig geschiedenis. Het is waarschijnlijk ook het meest gebruikte lesvliegtuig in de hele wereld.

cessna cadeau 50 jaar

Na een korte introductie ben je 30 minuten in de lucht. Na afloop ontvang je een vliegdiploma. De deelnemer mag maximaal 95 kg wegen en maximaal 1 meter 95 lang zijn.

Deze belevenissen bon is een jaar geldig. Binnen dit jaar mag de gelukkige zelf een dag uitkiezen om te vliegen. De bon wordt digitaal opgestuurd maar wordt ook fysiek verzonden. Aan de bon kan een persoonlijke boodschap worden toegevoegd. Het vliegen vindt plaats op vliegveld Teuge in Gelderland.

Vliegles Cadeau 50 Jaar